Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс и Форс Индия са достатъчно бързи, за да вземат победа, смята...

Уилямс и Форс Индия са достатъчно бързи, за да вземат победа, смята Тото Волф

44
0
Фелипе Маса

Уилямс и Форс Индия са достатъчно бързи, за да вземат победа през сезон 2014 г. във Формула 1, смята спортният директор на Мерцедес Тото Волф.

Двата отбора – със задвижваща система на щутгартския производител – бяха сред тези с най-стабилно представяне на предсезонните тестове. Фелипе Маса зад волана на FW36 даде най-доброто време във втората сесия изпитания в Бахрейн.

Уилямс и Форс са достатъчно бързи, за да вземат победа. Не се съмнявам, че Ред Бул и Ферари ще са силни претенденти. Трябва да сме внимателни, тъй като някои екипи не разкриха напълно потенциала на болидите си. Определено ще е интересно – обясни Волф.

Според председателя на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда дори е възможно Уилямс да победят тима от Бракли.

Клиентите ни са особено важни и ако те са в състояние да ни бият, то това е добра мотивация и много конструктивна надпревара – допълни той.

Пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенберг пък отбеляза от своя страна, че Мерцедес и Уилямс изглеждат много силни:

Макларън също са бързи. Но в момента Мерцедес са малко по-напред от останалите. Екипите с тяхната задвижваща система – включително ние – вървят добре, но всички знаем колко дълъг е сезонът във Формула 1. Трябва да почакаме (преди да правим прогнози). В последния ден на тестовете Ферари дадоха силно време, Даниел Рикиардо постигна 1:35 мин с Ред Бул-а – предполагам, че те ще решат проблемите си рано или късно.