Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс има голям потенциал, мисли Малдонадо

Уилямс има голям потенциал, мисли Малдонадо

47
0
Пастор Малдонадо

Отборът на Уилямс има голям потенциал за развитие, смята пилотът на тима Пастор Малдонадо.

Екипът от Гроув има трудности със своя автомобил през настоящия сезон, като в момента отборът се намира на девето място в класирането при конструкторите. Тимът все още не е записал точки през 2013 г., а най-добрата позиция, на която са завършили състезание, е 11-то място – на Валтери Ботас в Гран при на Малайзия и на Пастор Малдонадо в Бахрейн и Великобритания.

Наистина искам да продължа работата си тук. Това е едно от най-добрите места за млад пилот. Определено не сме щастливи от резултатите през тази година. Борим се да подобрим колата и да станем конкурентоспособни. Всеки знае това. Но отборът има чудесно бъдеще и страхотен потенциал, затова няма смисъл да го сменям – коментира Малдонадо.

Пилотът дебютира във Формула 1 с тима на Уилямс през 2011 г. Той постигна и първата си победа в спорта с Уилямс през миналия сезон в Гран при на Испания. Венецуелецът сподели, че е впечатлен от историята на отбора и вярва, че екипът ще успее да се пребори с трудностите:

Когато започнах да карам за Уилямс, видях фабриката, колите, историята на отбора и бе много важно за мен да стана част от този тим. Спечелихме една победа през миналата година и мисля, че ако сме постигнали една, можем да спечелим две, три и четири. Просто трябва да работим здраво заедно, имаме потенциал.

Според Малдонадо привличането на Пат Саймъндс като технически директор на отбора също ще помогне за развитието на тима:

Ще е много интересно с Пат при нас. Той е нов в отбора и ще ни трябва време, за да напаснем нещата. Той е постигнал големи успехи в миналото. Надяваме се да се развием заедно, да работим упорито и преди края на сезона да постигнем нещо много добро.