Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс може да премине към двигателите на Рено догодина

Уилямс може да премине към двигателите на Рено догодина

2240
0
Уилямс 2019 Австрия
снимка: Уилямс

Уилямс може да премине към използването на задвижващите системи на Рено през 2020 г. Това съобщава немското издание Auto Bild. Според информацията преговорите вече са започнали.

Екипът на Франк Уилямс използва агрегатите на Мерцедес от 2014 г., когато започна новата турбо ера в спорта. Преди това тимът от Гроув бе именно с мотори на Рено. С двигателя на французите Пастор Малдонадо донесе последната победа на отбора през 2012 г. в Испания.

Една от причините за вероятното прекратяване на отношенията на Уилямс и Мерцедес е нежеланието на тима от Гроув да използва и скоростните кутии на немския производител, както е в момента.

Ако това стане факт, то Мерцедес ще има възможност да доставя задвижващи системи на друг отбор. И това може да е Макларън, който след раздялата с Хонда използва моторите на Рено.

През тази година Уилямс е категорично най-слабият отбор в решетката. Той закъсня с подготовката на колата и пропусна първите 2 дни от зимните тестове. Това доведе до напускането на техническия директор Пади Лоу.