Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс нае Аиткен за резервен пилот

Уилямс нае Аиткен за резервен пилот

432
0
Джак Аиткен
Джак Аиткен, снимка: Уилямс

Екипът на Уилямс нае Джак Аиткен за резервен пилот. Наскоро той напусна Рено, където заемаше подобна позиция. В новия си отбор британецът ще изпълнява пълна програма на симулатора и ще вземе участие в една първа свободна тренировка.

Преди няколко седмици Уилямс нае Рой Нисани за тестпилот. Титулярни състезатели тази година ще бъдат Джордж Ръсел и Никола Латифи. Последният замести напусналия Роберт Кубица. Полякът отиде в Алфа Ромео, където ще бъде резервен пилот.

Аиткен е на 24 години и през миналата година кара във Формула 2. Там той спечели 3 състезания за екипа на Кампос Рейсинг и завърши 5-и в шампионата. Преди това Джак стана 2 пъти шампион във Формула Рено.

„За мен е голяма чест да се присъединя към тима на Уилямс като негов резервен пилот за 2020 г., каза Аиткен. – Уилямс е отбор с голямо наследство и продължително дълголетие. С нетърпение очаквам да допринеса пряко за развитието на екипа чрез моята работа на симулатора и като тестове. “

„От това, което Джак е постигнал досега, е очевидно, че той е млад пилот със страхотна кариера пред себе си, каза заместник-шефът на тима Клер Уилямс. – Джак доказа своите умения във Формула 2 и GP3. Нямаме търпение да видим какво може да постигне той като официален резервен пилот.“