Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс обяви пилотите си за тестовете на Силвърстоун

Уилямс обяви пилотите си за тестовете на Силвърстоун

54
0
Сузи Волф

Два дни преди началото на тестовете за млади пилоти на Силвърстоун, екипът на Уилямс обяви графика си и състезателите, на които ще разчита по това време. Освен титулярът Пастор Малдонадо, който ще тества новите гуми на Пирели, в изпитанията ще участват още Сузи Волф и пилотът на Мерцедес в Германския шампионат за туристически автомобили (DTM), Даниел Хункадела. За Волф, която е в екипа от началото на април 2012 г., това ще е първо каране с актуална кола.

Жената на спортния директор на Мерцедес, Тото Волф, успя все пак да седне в FW35, но само в аеротестове на прави отсечки. През миналия октомври тя участва в изпитания на Силвърстоун, но с FW33 от 2011 г.

„Това е фантастична възможност за мен“, радва се Сузи Волф преди началото на изпитанията. „Ще се подготвя по възможно най-добрия начин за нея. Това ще е голямо предизвикателство, но ще е много важно да покажа солидна работа и да дам добра и подробна информация на отбора за техниката. Така те ще видят, че съм достатъчно добра, за да участвам в подобни изпитания. Голяма част от моите задължения са да правя изпитания в симулатора. Затова този ден ще е важен за мен. Ще мога да сравня поведението на колата на пистата с това, което усещам в симулатора. Това ще помогне и за бъдещето развитие.“

Участието на Хункадела е първият знак за съвместната работа между Уилямс и Мерцедес. Екипът ще използва агрегати на германците през следващата година. През миналата пък испанецът бе победител в евросериите на Формула 3, а година по-рано спечели престижното състезание в Макао.