Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс обявиха Наср за трети пилот и партньорство с Банко до Бразил

Уилямс обявиха Наср за трети пилот и партньорство с Банко до Бразил

44
0
Фелипе Наср

Уилямс обявиха привличането на Фелипе Наср за трети пилот на екипа за сезон 2014 г. Бразилският пилот ще кара в три теста и пет петъчни тренировки от състезателни уикенди през сезона. Ще работи и в симулатора на отбора.

Състезателят заяви, че е наистина щастлив да се присъедини към семейството на Уиляс.

Те имат страхотна история в спорта и някои от най-великите бразилски пилоти на всички времена са карали за екипа. За мен е чест да се присъединя към имена като Пике, Сена и Маса. Това е фантастична възможност да направя следващата стъпка в кариерата си – допълни Наср.

Фелипе започва да кара картинг в родината си. Печели няколко титли в дисциплината, а през 2008 г. прави дебют с болид във Формула BMW Америка. През 2009-та вече кара в европейските серии Формула BMW и взима титлата в първия си сезон със 7 победи в 16 старта. През 2010 и 2011 г. се състезава в британската Формула 3, като триумфира с короната през втората си година в първенството.

Фелипе вече има сериозна кариера зад гърба си и го наблюдавахме сериозно от известно време. В Уилямс даваме шанс на млади таланти да покажат какво могат на най-голямата сцена в света. Фелипе ще получи перфектна възможност да демонстрира уменията си чрез участие в свободни тренировки по време на състезателните уикенди – заяви Сър Франк Уилямс.

Наср вече кара на пистата в Бахрейн, където се провежда втората предсезонна сесия на отборите от Формула 1. Тестът приключва днес.

Едновременно с обявяване привличането на пилота Уилямс съобщиха и за сключване на сътрудничество с Банко до Бразил – най-голямата банка в Латинска Америка. Основана през 1808 г., тя има представителства в 99% от градовете в страната и над 61 милиона клиенти по цял свят. Президентът на финансовата институция Алдемир Бендини вярва, че новото сътрудничество с тима от F1 ще помогне за утвърждаване имиджа на банката, която има традиции в спортните инвестиции.