Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс обяви нов основен спонсор и показа оцветяването на болида

Уилямс обяви нов основен спонсор и показа оцветяването на болида

2487
0
Уилямс
Оцветяването на новия болид на Уилямс; снимка Уилямс

Екипът на Уилямс във Формула 1 обяви новия си основен спонсор –  глобалната телекомуникационна компания ROKiT. Заради това екипът вече ще се казва официално ROKiT Williams Racing. Новият главен партньор заменя досегашния такъв – Martini.

Това стана заедно с официалното представяне на оцветяването на болида си FW42. С него тимът ще се състезава в Гран при тази година. Нов спонсор на екипа на Франк Уилямс е и полската петролна компания PKN Orlen.

Пилоти на екипа от Гроув през този сезон ще бъдат Роберт Кубица и Джордж Ръсел. Полякът се завръща в Гран при след повече от 8 години отсъствие, докато британецът е дебютант. Екипът отново ще използва задвижващите системи на Мерцедес.

Уилямс

„Много сме доволни да приветстваме в тима ROKiT. Отделихме много време на тази цветова схема, заяви заместник-шефът на тима Клер Уилямс. – Всичко бе направено вътре от хора в екипа ни. Ние имаме много креативни служители.

Аз исках да имаме оцветяване, което показва къде е Уилямс в момента и къде смятаме, че ще бъде тимът в бъдеще. Традиционните ни цветове са тъмносиньо и бяло. Но искахме да се разграничим от тях. И да покажем на света, че сме свеж и съживен бранд.“