Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс потвърди официално Сарджънт

Уилямс потвърди официално Сарджънт

1410
0
Логан Сарджънт, Уилямс
Логан Сарджънт; снимка Уилямс

Тимът на Уилямс потвърди официално, че Логан Сарджънт ще кара втората кола на отбора във Формула 1 догодина. Американският пилот завърши четвърти във Формула 2 този сезон, с което събра необходимите точки за суперлиценз. Това бе единственото условие, за да заеме последното свободно място на грида за сезон 2023. Сарджънт бе избран и за Новак на годината в F2, където спечели 2 победи и 2 подиума. Пилотът бе част от академията на Уилямс за млади таланти.

„За мен е огромна чест и истинска мечта да получа възможност да се състезавам във Формула 1“, коментира Логан Сарджънт.

„Огромно благодаря на всички в Уилямс Рейсинг и Дорилтън Мотор Спортс за подкрепата, откакто се присъединих към екипа – от Гран при на САЩ през 2021 г. Да съм част от академията на Уилямс през последната година ми даде важна възможност да се развивам като пилот. Освен това ме подготви за следващата глава от кариерата ми.“

„Готов съм и се вълнувам да участвам в работата на тима, насочена към това да напредне на грида“, каза още Сарджънт.

Йост Капито сподели, че се радва официално да потвърди присъединяването на Сарджънт към ръководения от него тим.

„С Логан попълнихме пилотския си състав за 2023 г. – като съотборник на Алекс Албон. Той се интегрира напълно с тима в Гроув, работейки на симулатора там. Вписа се чудесно в екипа и по време на тренировките от състезателни уикенди, в които взе участие. Направи силен дебютен сезон във Формула 2 и нямаме търпение да видим как ще прогресира във Формула 1“, допълни Капито.