Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс потвърдиха, че ще ползват двигатели на Мерцедес от догодина

Уилямс потвърдиха, че ще ползват двигатели на Мерцедес от догодина

29
0
завод,Уилямс,фабрика,централа

Уилямс и Мерцедес-Бенц обявиха подписването на дългосрочно сътрудничество за доставка на двигатели във Формула 1 от 2014 г. нататък.

Заедно с агрегатите тимът от Гроув ще получава още Energy Recovery System (ERS) от Бриксуърт, където е базата на Мерцедес AMG High Performance Powertrains, но ще продължи да произвежда трансмисиите си.

Щастлив съм да обявя новото ни партньорство с Мерцедес-Бенц от 2014 г. нататък. Мерцедес са един от най-успешните доставчици на мотори в спорта и вярваме, че те ще направят изключително конкурентоспособен агрегат. Бих искал да използвам тази възможност да благодаря на Рено за упоритата им работа, откакто възобновихме сътрудничеството си в началото на 2012 г. Имахме силна връзка и сме се радвали на много успехи през годините, включително победата ни в Гран при на Испания миналия сезон – заяви основателят и шеф на екипа Сър Франк Уилямс.

Заместник-началникът на екипа Клер Уилямс допълни, че това е вълнуваща новина за Уилямс. Тя отбеляза, че сключването на споразумението на ранен етап от сезона е много полезно за подготовката за догодина.

Моторспорт директорът на щутгартския концерн Тото Волф, който в момента притежава акции и от Уилямс, и от екипа на Мерцедес в F1, заяви от своя страна, че това е перфектна комбинация.

Новината означава, че Мерцедес ще са доставчик на поне три отбора в дългосрочен план. Това може да разкрие интересни нови перспективи за трансфер на технологии – добави той.

В специално изявление президентът на Рено Спорт F1 Жан-Мишел Жалиние благодари на Уилямс за общата им работа през последните две години и продължи:

Уилямс и Рено имат много дълга история като партньори и бързо си възвърнаха победния дух в първите дни след възобновяването на общата си работа с успеха в Испания през 2012 г. Ще продължим да работим активно с екипа до Гран при на Бразилия през ноември, оставайки верни на репутацията си. От Рено Спорт F1 многократно заявявахме, че ще доставяме мотори на до 5 отбора, ако има такова изискване, но това не би имало икономически смисъл, нито би било идеално за ресурсите ни. 3 или 4 е перфектен вариант, така че оттеглянето на Уилямс нормализира ситуацията и изяснява в голяма степен нещата от наша страна. Ще обявим следващия екип в рамките на няколко дни и ще потвърдим окончателно всичко до края на юни. Оставаме невероятно мотивирани относно предизвикателството на двигателите за 2014 г.

Рено обявиха, че ще доставят агрегати и задвижващи системи на Торо Росо от догодина. Те работят още с Ред Бул, Лотус и Катерам.