Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс разкри причината за проблемите на Сарджънт в Бахрейн

Уилямс разкри причината за проблемите на Сарджънт в Бахрейн

550
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Уилямс разкри причината за проблемите на Логан Сарджънт в Бахрейн. Според Джеймс Ваулс, грешка в настройките на волана са довели до излизането на американеца от трасето по време на първата надпревара за сезон 2024 в F1.

Сарджънт участва в първата надпревара за сезона в Бахрейн. Младият американец се движеше в по-задната част на полето. В един момент неговия автомобил блокира, което доведе до излизане извън пистата и развяване на жълти флагове.

Пилотът на Уилямс остана неподвижен в продължение на няколко минути. После той успя отново да стартира своя болид и се върна на трасето.

Сарджънт влезе в бокса, където получи нов волан. В крайна сметка американецът финишира на последната 20-та позиция и беше затворен с две обиколки от победителя Макс Верстапен с Ред Бул

От Уилямс разследваха причините, довели до блокирането на автомобила на Сарджънт. В крайна сметка се оказа, че всичко това се е дължало заради проблеми с новия волан.

„При Логан имаме неконтролируемо движение на спирачките по целия път към предната част, поради което той излетя“, сподели Джеймс Ваулс. „Спирачното отклонение изобщо не се движеше близо до мястото, където той поиска да бъде.“

Самият Сарджънт беше крайно изненадан от случилото се по време на надпреварата в събота вечер.

„Колата просто правеше нещата сама, без да ме пита. Не разбирам напълно това нещо от моя страна. Имахме някои проблеми с електрониката през последните няколко дни, особено в квалификацията и след това в надпреварата. Просто  трябва да разберем основния проблем. Мислехме, че сме го отстранили, но очевидно той се върна в неподходящ момент“, обясни Сарджънт.

„Това не се повтори, след като сменихме волана. Сега просто трябва да разберем основната причина за това и да се опитаме да не позволим да се случи отново“, добави пилотът на Уилямс.

В допълнение към проблемите с волана, Сержант трябваше да се бори и с рязко повишаване на температурата на двигателя. С този проблем се сблъска и съотборникът му Александър Албон, който завърши на 15-то място

Според Ваулс, неговият тим е можел да се класира в челната десетка в Сахир, стига да не е имал тези проблеми.

„Знам, че разполагаме с много по-бърз автомобил от този. Късметът е само – и не бива да мисля по този начин – във факта, че и преките ни съперници не спечелиха точки. По силата на обстоятелствата се превърна в нулево състезание за нас“, каза Ваулс.

„Имаше много неща, които просто не бяха на правилното място. На първо място, щяхте да видите, че се борихме с температурата на двигателя още от втората обиколка. Това бе необичайно. Често може да имате проблеми с температурата на двигателя, но обикновено те проявяват малко по-късно. Трябва да се справим с разбирането на това нещо, което ни струва много, много скъпо.“

„Не видяхте истинския ни потенциал. Мисля, че полето е много компресирано. Имахме възможност и да не сме в точките. Трябва да свършим още работа, за да стигнем дотам“, заключи Джеймс Ваулс.

Този уикенд Уилямс ще се състезава в Джеда. Тимът от Гроув се надява да запише добро представяне на уличното трасе и да спечели точки.