Начало Избрани Уилямс разкри причините за отпадането на Сарджънт в Унгария

Уилямс разкри причините за отпадането на Сарджънт в Унгария

722
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Спас Генев

Уилямс разкри причините за отпадането на Логан Сарджънт в Унгария. Отборът от Гроув обясни, че американецът е получил поражения в своя болид, след като се завъртя в края на надпреварата. Това е принудило екипът да го извика обратно в бокса, за да избегне допълнителни повреди в автомобила.

Сарджънт потегли от последна позиция в състезанието на пистата „Хунгароринг“. 22-годишният състезател водеше битка за 15-тото място с Нико Хюлкенберг (Хаас) и Юки Цунода (Алфа Таури). Три тура преди края Сарджънт допусна грешка и се завъртя на шикана. Това предизвика кратък период на жълти флагове във втори сектор. Американецът все пак успя да се върне на трасето и влезе в бокса. От Уилямс обаче решиха да оттеглят автомобила на своя пилот, вместо да сменят гуми и да го върнат обратно

Сарджънт все пак беше класиран на 18-то място. Американецът разкри, че е бил доволен от представянето си преди завъртането на шести завой.

„Като цяло бях доволен от развитието на състезанието. Имахме доста прилично темпо на писта, която не ни подхожда, което бе доста обещаващо“, сподели Сарджънт.

„Алекс беше до точките и се защитаваше добре от атаките на негов съперник“, продължи Сарджънт. „Сега се насочваме към Спа, която би трябвало да е страхотна писта за нас. Затова съм развълнуван да карам там този уикенд.“

„[Състезанието] завърши малко нещастно. Натисках колкото можех, за да изпреваря Хюлкенберг, ударих бордюра, завъртях се и унищожих гумите, заради което решихме да спрем там. В крайна сметка състезанието не беше лошо и нямаше нищо нередно в автомобила“, добави пилотът на Уилямс.

„Беше жалко, че Логан не завърши състезанието. Той се завъртя няколко тура преди финала, след което влезе в бокса. Ние предпочетохме да приберем автомобила, вместо да рискуваме допълнителни повреди“, обясни ръководителят на отдела за представяне на автомобилите на Уилямс Дейв Робсън.

„До този момент той имаше още един силен ден. Надявам се Сарджънт да продължи добрата си форма и на Спа“, добави британският инженер.

Междувременно Александър Албон беше изненадан, че е успял да завърши на 11-о място в Унгария. Пилотът на Уилямс призна, че това трасе никак не е подхождало на автомобила FW45.

„Дойдохме на тази писта, знаейки, че тя няма да ни пасне. Затова съм много изненадан от резултата си в състезанието“, каза Албон.

„В събота се класирахме там, където беше очаквахме (16-о място). В неделя имахме страхотна стратегия и след това просто задържахме [колите зад нас]. Чистият въздух бе много важен в Унгария. След като имах чист въздух, имах много обиколки, за да управлявам гумите и да не натискам прекалено силно“, добави пилотът на Уилямс.