Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще са със специално лого на колите си, посветено на Сена

Уилямс ще са със специално лого на колите си, посветено на Сена

40
0

На болидите на Уилямс от 20 години насам винаги е имало едно специално лого – двойното S на Аертон Сена – в знак на респект към легендарния бразилски пилот.

То се появи на колите след трагичната смърт на трикратния световен шампион във Формула 1. От черния уикенд за Гран при на Сан Марино през 1994 г. изминаха почти две десетилетия. В Гроув решиха да променят малко логото, за да отбележат живота и таланта на един от най-популярните пилоти в Гран при.

Новото лого ще бъде разположено от лявата страна на носа на FW36. То е със снимка на Аертон и думите „Аертон Сена завинаги”. Дизайнът е на фондацията, носеща името на бразилския състезател. Логото ще присъства и на поредица събития на организацията тази година.

Двойното S бе постоянно на автомобилите ни от гибелта на Аертон преди 20 години. Новото лого е нашият начин да почетем постиженията му като пилот, както и блестящата дейност на фондацията му, която върши огромна работа за промотиране на възможности за образование в Бразилия – заяви Сър Франк Уилямс.