Начало Избрани Уилямс ще покаже новата си ливрея в началото на февруари

Уилямс ще покаже новата си ливрея в началото на февруари

508
0
Уилямс FW44
снимка, Уилямс

Уилямс обяви, че ще покаже новата си ливрея в началото на февруари. Това ще се случи по време на специално събитие, което ще се излъчва на живо в сайта на отбора, както и в каналите в социалните мрежи.

Вчера Уилямс потвърди, че ще представи разцветката на новия си болид на 6 февруари. Това е най-ранната дата за представяне на дадена разцветка или болид от сезон 2023 в F1. По този на начин британците станаха шестия отбор, който обяви кога ще разкрие някаква информация за тазгодишния си автомобил. които са потвърдили плановете си 2023 г.

Церемонията ще се проведе в 14:00 ч. британско време (16:00 ч. българско) и ще бъде излъчвана на живо в интернет. В съобщението на Уилямс не се поменава, че новият автомобил на отбора ще бъде представен по време на старта. Очаква се моделът FW45 да бъде показан по време на единствените предсезонни тестове за 2023 г. в Бахрейн, които ще се проведат от 23 до 25 февруари.

По време на събитието ще видим Алекс Албон, както и новият му съотборник Логан Сарджънт. Американецът ще бъде един от новобранците през сезон 2023 след като прекара миналата кампания в F2. Сарджънт дойде на мястото на Николас Латифи, който беше освободен в края на сезон 2022.

„Готов съм и съм много развълнуван да бъда част от това пътешествие, докато отборът се стреми да напредне на стартовата решетка“, сподели Сарджънт.

В момента Уилямс преминава през редица вътрешни сътресения. Миналия месец екипът от Гроув се раздели със своя ръководител Йост Капито, както и с техническият директор Франсоа-Квасие Дьомезон. За момента все още не са обявени техни заместници. Очаква се това да се случи до началото на новата кампания в F1.

Уилямс се надява да подобри представянето си през тази година. Легендарният британски отбор завърши на последна позиция при конструкторите в края на миналия сезон. За съжаление, тимът от Гроув така и не успя да разтълкува правилно новите технически правила в F1.

По-рано тази седмица Уилямс привлече в своята академия Франко Колапинто. Аржентинецът показа добри резултати в младежките категории. Тази година 19-годишният състезател ще започне втората си кампания в F3. За разлика от миналата година, сега той ще кара за отбора на MP Motorsport.