Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся опровергава привличането на Разиа

Маруся опровергава привличането на Разиа

48
0
MR02,Маруся

Дори и след първият ден от тестовете за тази година все още не е ясно, кои ще са 22-ата пилоти във Формула 1 през тази година. Все още незаети остава две места – едно във Форс Индия и едно в Маруся. Въпреки че се смяташе, че Луис Разиа ще стане съотборник на Макс Чилтън в руския екип, от където си тръгна Тимо Глок, поне до момента това не е обявено официално.

„Надяваме се да обявим втория си пилот до края на седмицата”, заяви тим шефът Джон Бут пред Ройтерс.

Бразилецът Луис Разиа потвърди през миналата седмица на своя собствен сайт, че се присъединява към Маруся. Според Бут обаче подобно нещо е прибързано да бъде заявено.

„Да се занимаваш предимно с медиите може да се окаже опасно. Не може да се смята, че когато някой заяви нещо на собствената си страница, то това автоматично да е факт. Истината е, че преговаряме с него.”

За момента на Херес кара само новобранеца Макс Чилтън. Според Бут обаче той няма да кара във всичките дни.

„Не смятам, че при първото си качване в кола от Формула 1 Макс ще може да кара четири дни. Това ще е твърде напрегнато за него. Мисля, че сме в силна позиция, въпреки че сме отбор с едва 180 човека персонал. Не е толкова трудно да им плащаме заплатите всеки месец, колкото би било за отбор с 500 служители.

Ние сме компактен тим и имаме солиден бизнес план. Разбира се във Формула 1 никога не е лесно. До сега сме изкарали повече от три години в Гран при и не сме имали нито един лесен ден. Все пак обаче вярваме, че нашата концепция е разумна и сме доволни от нашата ситуация.”