Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Брилянтен старт на сезона за Хейки

Уитмарш: Брилянтен старт на сезона за Хейки

24
0

Изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш каза, че Хейки Ковалайнен е направил „брилянтен” старт на кариерата си в британския тим и не трябва да се притеснява прекалено от липсата на късмет досега.

Докато съотборникът му Люис Хамилтън спечели две състезания и в момента е лидер в класирането, то Ковалайнен е бил на подиума само веднъж. И финландецът е на шесто място – на 15 точки от лидера.

За сметка на това Хейки редовно отговаряше на темпото или побеждаваше Хамилтън в други сесии, но в самите състезания често му липсваше късмет – например излизането на колата за сигурност в Австралия, което провали стратегията му, проблемът с гумата в Каталуня, ранното спукване в Турция, както и електрическият проблем на старта в Монте Карло, заради който стартира последен.

Уитмарш признава, че е нормално Ковалайнен да е огорчен от разликата в точките между него и Хамилтън.

„Нормално е Люис да идва след Монако в много позитивно настроение и определено вярва, че може да надгради над своя успех и да има един силен шампионат” – каза Уитмарш.

„Хейки, разбира се, се представи брилянтно в първите си шест състезания, заради което и трябва да забрави за разочарованията си.”

Уитмарш обаче вярва, че Ковалайнен е доволен от скоростта, която демонстрира, и предрича много успешна кариера за финландеца.