Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Брилянтна работа на всички

Уитмарш: Брилянтна работа на всички

79
0

14-и полпозишън в кариерата си спечели Люис Хамилтън днес на пистата във Валенсия, а радостта на Макларън бе още по-голяма, след като съотборникът му Хейки Ковалайнен се нареди до него на първа редица.

Хамилтън и екипът му решиха да използват автомобила с по-късо разстояние между осите, въпреки че вчера загуби време за проби с него поради липса на резервна част. Последната свободна тренировка на практика бе съкратена наполовина, което също не помогна на англичанин в оптималното настройване на колата. МР4-24-05 обаче се прояви отлично, след като на Люис му бе достатъчно да направи само по една серия обиколки в трите квалификационни сегмента и в крайна сметка спечели първата позиция.

– След победата в Унгария дойдохме тук, незнаейки дали останалите ще са скъсили дистанцията. Очевидно още сме бързи. Не сме се радвали на такова ниво на представяне от дълго време. Миналата година спокойно правех само по една бърза серия, но тази трябваше да използваме всяка секунда от квалификациите, за да напредваме – призна искрено англичанинът.

Ковалайнен също бе щастлив от позицията си, но призна, че е допуснал грешка в края на най-бързата си обиколка.

– Без нея можех да съм още по-бърз. Знаех, че в квалификацията разликите ще са много малки и реших да дам каквото мога. В резултат на това натиснах малко повече от необходимото, но рискът бе пресметнат и загубих само едно място. Така или иначе първа редица е наша – допълни финландецът.

Поздравления сипеше и шефът на отбора Мартин Уитмарш, който нарече работата на екипа и пилотите си брилянтна.