Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Ф1 ще катастрофира и гори, преди да почне да се оправя

Уитмарш: Ф1 ще катастрофира и гори, преди да почне да се оправя

22
0
Мартин Чой

Бившият спортен директор на Макларън Мартин Уитмарш смята, че Формула 1 може да катастрофира и да гори, преди да започне да става по-добре. Уитмарш, който за последно беше част от екипа през 2013 г, сега се занимава със състезания с яхти от Купата на Америка. Той обаче бил много тъжен да гледа спорта в сегашното му състояние.

„Обичам Ф1, обичам Макларън. Бях в спорта 25 години, заяви Уитмарш пред „Ройтерс”. – Опитвам се да стоя далеч от него сега, но ми е тъжно като гледам какво се случва. Мисля, че Ф1 ще катастрофира и ще гори, преди да започне да се оправя. Това последното ще се случи все пак, но ми е неприятно да виждам през какъв процес минава.”

Според него спортът не се е адаптирал добре към променящите се обстоятелства, поставяйки се в трудно положение.

„В миналото имахме ера на цигарените концерни, които носеха много пари в спорта. След това в един момент в спорта бяха 7 от 9-те най-големи автомобилни компании, заяви още Уитмарш. – След това те си отидоха заради икономическата криза. Това разнообрази нещата в спорта, който обаче вече не е гледан по същия начин от хората. Нещата трябва да се правят по по-различен начин. Разпределението на нещата трябва да бъде по-справедливо.”