Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Истината е, че все още не сме сред най-бързите

Уитмарш: Истината е, че все още не сме сред най-бързите

14
0

С чудесно каране и стратегия с едно спиране в бокса Хейки Ковалайнен взе три точки за себе си и отбора си Макларън в Гран при на Белгия.

– Въпреки че темпото ни като цяло не бе съвсем на ниво, стратегията проработи перфектно и имах възможност да задмина момчетата, спиращи в пита преди мен. Шестото ми място е резултат от силен автомобил, фантастичен двигател и първокласен KERS – бе краткият коментар на финландеца за надпреварата.

Съотборникът му Люис Хамилтън не стигна и края на първата обиколка, отпадайки заради катастрофа. Англичанинът попадна в мелето на Ле Ком и се разби.

– В някои дни просто не върви – и днес бе един от тях – призна Хамилтън. – Стартът ми беше лош, включи се антиблокиращата система. Опитах да се справя, но се озовах в сандвич в първия завой и загубих част от предното крило. После Ромейн Грожан завъртя Дженсън [Бътън], всички пробваха да ги избегнат и намалих. Тогава ме отнесе друг пилот отзад, правещ същата маневра (Хайме Алгерсуари – б.р.).

Макларън се надяваха на повече от три точки на Спа-Франкоршамп, откровен бе и шефът на Сребърните Мартин Уитмарш, продължавайки:

Истината обаче е, че въпреки последните подобрения, автомобилът ни все още не е сред най-бързите. Но ние ще продължим да работим непрекъснато.