Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Мога да разчитам на всеки човек в отбора

Уитмарш: Мога да разчитам на всеки човек в отбора

36
0
Мартин Уитмарш;снмика Макларън

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш е убеден, че може да разчита на абсолютно всеки един човек в екипа си да се раздаде на максимум в последните стартове от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Тимът не се представи възможно най-добре в последните два старта, но това не разколебава никого там.

– Чистата статистика показва, че в последните четири Гран при винаги завършва по един наш болид. Това не е особено позитивно, но може би е най-точното отражение на цялостната ни конкурентоспособност в момент. И със сигурност не отразява отдадеността и решимостта ни за успех, извиращи от абсолютно всеки един член на отбора ни. Продължихме да се трудим с непроменена концентрация през целия сезон. Сегашните позиции на пилотите и отбора ни в двата шампионата са онзи подтик, който ни трябва, за да се стегнем и да атакуваме във финалните четири надпревари с максимална мощ – коментира Уитмарш.

Очакванията са Макларън да са далеч по-силни в предстоящата Гран при на пистата Сузука, а и шефът на Ферари Стефано Доменикали заяви още в Сингапур, че отборът от Уокинг ще се върне в борбата за победи в Япония.

– Всеки отбор, разбира се, би казал, че е заслужавал повече точки през изминалите състезания, но напоследък късметът ни изневерява необичайно много. Като организация естествено не разчитаме на късмет, но съм оптимист и смятам, че нещата трябва да се променят, че всички сме в състояние да направим един последен щурм на финала – допълни Уитмарш. – Последните инциденти, свързани с нас, може би бяха точно онова, от което се нуждаехме, за да подсилим редиците си и да се съсредоточим още повече. Познаваме добри такива финални битки и съм сигурен, че мога да разчитам на всеки един човек в отбора, в това, че ще атакуват с всичко налично до последно – каза още той.