Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш не е изненадан от забавянето на PURE

Уитмарш не е изненадан от забавянето на PURE

47
0
Мартин Уитмарш

За тим шефа на Макларън, Мартин Уитмарш, моментното затишие около проекта на Крейг Полок, PURE, не е изненадващо. Според Уитмарш, Формула 1 няма проблем и само с трима производители.

В PURE нещата се забавиха след като в централата в Кьолн не бе получено плащане от един от инвеститорите, заради което изработването и изпитанията на V6 турбо агрегата се забавят значително.

За Уитмарш подобно развитие въобще не е изненадващо. На въпрос, дали е наясно със ситуацията около проекта Уитмарш отговаря:

„Да, чух за това, какво се случва при тях. За мен това не е изненада. Никога не съм вярвал, че ще се осъществи. Ситуацията бе предвидима.“

Така с наличието на Ферари, Мерцедес и Рено във Формула 1 остават 3-ма производители, които през 2014 г. ще снабдяват тимовете с новите двигатели. Според англичанина това не е никакъв проблем.

„Доколкото знам, Рено са заявили готовност да снабдяват до седем екипа.“

В момента Ферари и Мерцедес снабдяват по три отбора. Но за Уитмарш няма да е изненадващо, ако тимовете клиенти започнат да използват двигатели Рено от 2014 г.

„Първо не съм сигурен, че през след две години броят на отборите ще остане същия, но дори и да останат 12 тима, не вярвам, че ще имаме проблем със снабдяването с двигатели.“