Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Не ни отписвайте

Уитмарш: Не ни отписвайте

41
0
Мартин Уитмарш;снмика Макларън

Тим-шефът на Макларън – Мартин Уитмарш не смята, че е добре двамата му пилоти да бъдат тотално отписвани от битката за световната титла, независимо от това, че до края на сезона остават само три състезания.

Хамилтън изостава от водача в класирането – Марк Уебър, на 28 точки, а Бътън е на три точки зад съотборника си, но според Уитмарш и двамата знаят достатъчно добре как да се справят в подобна ситуация.

„Остават 3 състезания, а това са 75 точки за взимане и ще бъде доста неразумно Дженсън, Люис и Водафон Макларън Мерцедес да бъдат отписвани.

И двамата ни пилоти са печелили титлата преди и разбират трудностите в такава уникална ситуация. Освен това те знаят и как да дадат най-доброто от себе си, дори когато са под такова напрежение. Те ще са готови за тази битка, която без съмнение ще бъде спечелена с постоянство.

Въпреки че ще продължим с нашата агресивна стратегия на развитие и ще използваме нови компоненти в това състезание, ние ще имаме и едно наум, що се отнася до това, че трябва да печелим точки във всяко състезание. Така или иначе обаче ние се борим само за победата и няма да се дадем без бой“, заяви Уитмарш, който също така потвърди, че Хамилтън няма да бъде наказан за състезанието в Корея заради проблема с трансмисията му в Япония, защото в правилата е уточнено, че за една и съща повреда не могат да бъдат дадени две наказания.