Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш опроверга слуховете за завръщане на Алонсо в Макларън

Уитмарш опроверга слуховете за завръщане на Алонсо в Макларън

39
0

Шефът на тима на Макларън – Мартин Уитмарш, опроверга днес слуховете, че Фернандо Алонсо може изненадващо да се завърне в английския отбор.

В момента името на Алонсо се свързва с това на Ферари, но в началото на седмицата Макларън се опитаха да убедят спонсорите си от Сантандер да не ги напускат и според слуховете са попитали дали евентуално завръщане на испанеца в тима би променило решението на банката.

Попитан относно този вариант от радио ВВС 5, Уитмарш отговори:

„Не мисля, че той ще се върне толкова скоро. Не съм говорил нито с Фернадо, нито с неговия мениджмънт относно завръщане.“

Той също така каза преди време, че съжалява изключително много за напускането на Алонсо, като също така се смята, че сега, когато Рон Денис вече го няма, а позицията на Уитмарш е доста по-отворена, испанецът вече би помислил за евентуално връщане в отбора.

„Както Уитмарш каза, напускането не бе само по вина само на един човек. Предполагам, че вината бе във всички. Kакто казах, когато напуснах, предпочитам да завършвам 4-ти или 5-ти с Рено, отколкото да побеждавам с Макларън и да не се наслаждавам на това“, обясни пък Алонсо, който все още отказва да разкрие каквито и да е факти относно това къде ще кара догодина.

„Всички вече приемат за факт отиването ми във Ферари, но аз все още не съм казал нищо, никой още не е. Ако не отида там, мисля, че доста хора (журналисти) ще загубят работата си“, пошегува се той.