Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Силвърстоун е най-добрият пример за осъвременена писта

Уитмарш: Силвърстоун е най-добрият пример за осъвременена писта

67
0
Мартин Уитмарш

Силвърстоун е най-добрият пример за това, как една писта може да се, модернизира, за да отговаря на настоящите изисквания на Формула 1, мисли шефът на Макларън Мартин Уитмарш.

Предстоящият осми кръг от световния шампионат ще бъде домашното състезание за отбора на Макларън. Екипът очаква с нетърпение надпреварата пред британска публика, като според Уитмарш британците са едни от най-страстните фенове на спорта с големи познания за F1.

Пистата е трудна за овладяване. Все още е запазила достатъчно от оригиналното си оформление от времето на войната, което позволява успешно да се свърже с миналото. Вероятно това е най-добрият пример в света за това, как една писта може да е осъвременена, за да покрие модерните стандарти за безопасност, и все още да запази необходимото предизвикателство, което изисква съвременната Формула 1. Най-вече това е едно невероятно високоскоростно предизвикателство, което пилотите обичат – коментира Уитмарш.

Състезателите на Макларън очакват по-добър резултат във Великобритания, отколкото този в Канада, и изразиха възхищението си от славната история на трасето.

Дженсън Бътън каза, че е израснал на Силвърстоун, наблюдавайки състезанията от Гран при. Въпреки че трасето се е изменило доста, откакто е било домакин на първата надпревара от Формула 1 през 1950 г., според Бътън специалната атмосфера там се е запазила:

Да се състезаваш на същата писта като тази, на която са карали (Хуан Мануел) Фанджо, (Джим) Кларк, (Джеки) Стюарт и (Аертон) Сена, е страхотно. Едно от най-невероятните неща на Силвърстоун е нивото на подкрепа, която виждам всяка година. Виждаш как феновете те развеселяват. Целта ми ще е да извадя максималното от пакета и да се състезавам толкова силно, колкото мога. Това би бил задоволителен резултат за мен следващия уикенд.

Серхио Перес сподели, че харесва пистата Силвърстоун и се надява с отбора да се представят добре пред британските фенове:

Чудесно е, че можеш да погледнеш на старите черно-бели снимки от Гран при на Великобритания и ясно да разпознаеш завои като Копс, Стоу и правата Хангар. След тежък уикенд в Канада ще гледаме да се представим по-добре пред домашните фенове на тима. Постоянно се развиваме.