Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: Тестовете в Абу Даби ще помогнат много за Гран при на...

Уитмарш: Тестовете в Абу Даби ще помогнат много за Гран при на САЩ

38
0
Оливър Търви

Мартин Уитмаш призна, че тестовете, които се проведоха в Абу Даби, ще бъдат полезни не толкова за развитието на млади таланти, колкото за подобряване на настоящите болид на Макларън, и то най-много с оглед на предстоящата другата седмица Гран при на САЩ.

За тима тестваха официалните тест пилоти Гари Пафет и Оливър Търви и наистина млад талант бе само Кевин Магнусен.

Тъй като изпитанията на писта са забранени по време на сезона, отборите използваха изпитанията за млади състезатели в Абу Даби, за да изпробват различни нови компоненти по колите си.

Направихме няколко технически теста. Имаме доста опитни пилоти, един от които (Гари Пафет) е на 31 – коментира Уитмарш. – Отбор като нашия използва тестовете за различни технически подобрения. Заради това колата ни е с какви ли не допълнителни приставки по нея, тъй като се провеждат множество аеропроби и се изпитват различни конфигурации.

Макларън имаха няколко нововъведения в колите си, едно от които бе променено предно крило. Те също така изпробваха и нова изпускателна система.

Би било разочароващо, ако в Тексас не разполагаме с нещо ново, което да направи автомобила ни по-бърз. Или да не сме разширили познанията си – по-добро разбиране (на компоненти и поведението им) също може да подобри скоростта ни – допълни Уитмарш.

Освен бърза колата на Макларън трябва да бъде и надеждна, за да може отборът да спечели максимален брой точки.

Автомобилът ни е добър, но винаги можеш да го направиш по-бърз. Такова е нормалното развитие. Трябва да вземеш точките, които са според възможностите на колата. Тази година не винаги постигахме точно това, което е леко разочароващо. Остават ни две състезания и бихме искали да се борим за победата в тях преди да започнем да говорим прекалено много за следващата година – каза още Уитмарш.