Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уитмарш: В Барселона ще видим поведението на гумите в типичния европейски климат

Уитмарш: В Барселона ще видим поведението на гумите в типичния европейски климат

44
0
Макларън,Мартин Уитмарш

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш споделя мнението на пилотите си Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, че и Гран при на Испания няма да е никак лека надпревара.

Пети кръг от световния шампионат на Формула 1 ще се състои в края на следващата седмица на пистата Каталуния до Барселона.

Според мен пилотите и инженерите се радват на предизвикателствата на трасето. Там настройките определено трябва да се изпипат до най-фините детайли, а балансът във всеки отбор е толкова крехък, че и най-малките пропуски си личат от далеч. Ако обаче се справиш със задачата, състезанието ти е прекрасно. Всяка грешка поставя нови препятствия по пътя ти – обясни англичанинът.

Допълнителното неизвестно в ситуацията е кой как ще се справи с управлението на гумите, продължава Уитмарш. Първите четири старта показаха, че на отделните писти различни отбори надделяваха по този показател и съответно постигаха успех.

В Барселона би трябвало да придобием по-ясна визия относно поведението на гумите в типичния за европейските кръгове климат. Но имаме още много да учим – призна Уитмарш. – Освен това понякога си мисля, че Гран при на Испания е най-големият тест за ефективността на поредните правила: на това сложно, технично трасе изпреварванията са ограничени. Ако надпреварата на Каталуния се получи, то останалата част от сезон обикновено също е хубава. Вече видяхме, че комбинацията DRS-KERS може да направи нещата интересни, така че се надявам да още един добър уикенд – каза още той.