Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Uralkali започва съдебни действия срещу синдиците по случая с Форс Индия

Uralkali започва съдебни действия срещу синдиците по случая с Форс Индия

125
0
Серхио Перес,Форс Индия

Руският химически гигант Uralkali обяви, че започва съдебни действия срещу синдиците от FRP Advisory, които определиха новия собственик на тима – консорциум, воден от канадския милиардер Лорънс Строл, който е баща на пилота Ланс Строл.

От компанията твърдят, че са били предложили по-добра оферта за закупуването на тима, която е била неоснователно отхвърлена.

Още след приключването на сделката Дмитрий Мазепин, който е заместник-шеф на борда на директорите на Uralkali и баща на Никита Мазепин, тестпилот на Форс Индия, заяви, че тя не е станала в най-добрия интерес на акционерите на тима и кредиторите, тъй като процесът на наддаване не е бил честен.

В съобщението от Uralkali се казва, че FRP Advisory ще бъде съден за нанасянето на „значителни щети“ на компанията във Върховния съд, като руската фирма твърди, че е била подложена на „вредно и неравностойно отношение“ по време на процеса на продажба.

„Uralkali имаше силна бизнес обосновка за придобиването на Форс Индия, се оказва още в съобщението. – Компанията продава своите торове в повече от 60 страни по света, включително 20, в които се провеждат състезания от F1.

В продължение на няколко години Uralkali, заедно с едно от дъщерните си дружества, е партньор на Форс Индия и един от спонсорите на Гран при на Русия в Сочи. Смятаме, че нашата оферта беше най-добрата.“

От FRP Advisory обявиха, че ще се защитават здраво: „Ние изпълнихме нашите законови задължения като администратори по време на този процес и в крайна сметка постигнахме много успешен резултат за всички заинтересовани страни. Ще се защитаваме много силно срещу всяко съдебно дело срещу нас и сме уверени, че ще те бъде отхвърлено.“