Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уралкали стана основен партньор на Хаас, тимът показа новите си цветове

Уралкали стана основен партньор на Хаас, тимът показа новите си цветове

2452
0
Хаас VF-21
снимка: Хаас

Тимът на Хаас обяви, че Уралкали – един от най-големият производители и износители на торове в света – ще е основен партньор на екипа. Споразумението е многогодишно, но не се уточнява за колко точно време е. Пълното име на отбора ще е Уралкали Хаас F1 Тийм. Американският тим показа и новото си оцветяване за 2021 г.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haas F1 Team (@haasf1team)

Бащата на дебютиращия този сезон с Хаас Никита Мазепин – Дмитрий Мазепин – е председател на борда на директорите на Уралкали от 2014 г. насам. В края на декември 2013 г. той купува 20% от компанията с финансиран от VTB заем.

Реалното представяне на новия болид Хаас VF-21 ще се състои рано сутринта в Бахрейн в първия ден на предсезонните тестове – 12 март

Хаас не можа да монтира задвижващата система на Ферари в колата заради наложените заради пандемията от коронавирус ограничения. Това ще се случи направо на пистата Сахир.

„Радвам се да приветствам Уралкали във Формула 1 като основен партньор на Хаас“, заяви собственикът на тима Джийн Хаас. „Много промени се случват при нас, но се надявам да успеем да спечелим поне някакви точки този сезон. Последните години са трудни за нас, но ние гледаме по-голямата картина и в частност 2022 г. и въвеждането на новите правила.“

Шефът на тима Гюнтер Щайнер също каза, че предстои вълнуваща година. Заедно с Никита Мазепин с Хаас ще дебютира и Мик Шумахер.

„Предстои ни обучителен сезон с новите ни пилоти, докато технически гледаме към бъдещето. Не е тайна, че болидът VF-21 няма да бъде развиван, тъй като ще сме съсредоточени върху 2022 г. Горе-долу сме наясно какво да очакваме от предстоящия сезон. Трябва обаче да сме на пистата, за да се възползваме от предоставилите ни се възможности. Първо – момчетата да свикнат с всичко по време на тестовете. Времето зад волана ще е кратко, така че ще трябва да учат бързо. Аз лично нямам търпение да наблюдавам развитието им като състезатели“, допълни Щайнер.