Начало Картинг УС на БФКС отхвърли с документи обвиненията в злоупотреби

УС на БФКС отхвърли с документи обвиненията в злоупотреби

92
0
БФКС,картинг

Днес се състоя пресконференция на управителния съвет на БФКС. Поводът бяха нападките, отправени в открито писмо, подписано от Росен Даскалов, Васил Арабаджиев, Тошо Аначков, Ивайло Проданов, Искрен Арабаджиев, Валентин Йосифов и Момчил Манчев на пресконференция миналата седмица.

На пресконференцията бяха отхвърлени с документи точка по точка всички обвинения, а Йордан Върбицалиев, председател на федерацията, съобщи за намерението си да заведе в съда дело за клевета. Той отново даде гласност на дейността на организацията в последните три години и успехите, които са постигнати в спорта. Стана ясно, че по сигнали от подписалите откритото писмо са направени вече три проверки. Констатациите и от трите са, че няма нарушения. В момента – отново по сигнал – тече четвърта проверка на БФКС от Министерство на финансите.

ClubS1.bg ви информира вече за опита за подмяна на ръководството на федерацията чрез свикване на тайно извънредно общо събрание в 7:00 часа на 20 август на гола поляна в Илиянци.

Бе разпространено и писмо от многократния шампион на планинско и писта на България Юлиян Серафимов. В него той изразява „възмущението си от това, че г-н Манчев си позволява да използва 11-годишниия ми син Юлиян Серафимов в личните си дрязги с членовете на УС на БФКС.” В писмото са изнесени и факти във връзка с шампионата в клас Rotax Max в предишните години и е подписано от 7 състезатели в шампионата  Rotax Max.