Начало Картинг Успехи за Серафимов, Баневски и Хаджийски във втория кръг в Плевен

Успехи за Серафимов, Баневски и Хаджийски във втория кръг в Плевен

249
0

Юлиян Серафимов, Марк Баневски и Томи Хаджийски спечелиха състезанията в своите класове съответно KZ, Formula и Mini във втория кръг от шампионата на Картинг Клуб Плевен – Мир и дружба възраждането. Въпреки прогнозите за дъжд, такъв в крайна сметка не заваля и трасето остана сухо.

Серафимов беше най-бърз в квалификацията вчера и потегли от първа позиция. На старта обаче беше изпреварен от Давид Павлов, след което при опит на Юли да си върне лидерството се стигна до удар. Серафимов получи наказание от 5 секунди. Във втората обиколка обаче той изпревари съперника си и до финала изби тези 5 сек. Павлов остана втори, а Николай Йорданов 3-и.

Подиумът в клас KZ

Във втория Юлиян поведе след старта и до финала бе недостижими. Той само контролираше разликата спрямо съперниците. Втори този път стана шампионът в Националните картинг серии за миналия сезон Любомир Гърков, който имаше проблеми с шасито още от вчера. Челната тройка допълни Павлов. В общото класиране за кръга Серафимов е първи, следван от Давид и Гърков.

В група Б на същия клас стартиралият от полпозишън Георги Пенков поведе в първия манш, но малко след това педалът на газта му блокира.

Той трябваше да се прибере и не завърши. Първи в надпреварата стана Васил Димитров, следван от Величко Мачев и Петър Делчев.

Във втория Пенков стартира отлично от 6-а позиция и беше 3-и в първия завой, но след удар със съперник се изкриви щангата отпред и той отново не можа да финишира. Победата този път взе Мачев, следван от Пламен Василев и Цветан Делчев.

В клас Formula и двете състезания убедително взе местният пилот Марк Баневски. В първото той остави зад себе си Станимир Йорданов и Олег Дамянов. За последния това беше първо състезание и той се представи много добре, показвайки голям прогрес. Друг дебютант в професионалния картинг Радослав Кобуров не завърши, тъй като му падна веригата още в загряващата обиколка.

Подиумът в клас Formula

Във второто състезание обаче именно Кобуров бе най-добър от останалите и стана 2-и. След него завършиха Станимир Йорданов и Дамянов. В общото класиране втори след Баневски е Йорданов, а Дамянов 3-и. В този клас Габи Пецов счупи биела първия манш и не участва във втория.

В клас Mini най-бързият от квалификацията Томи Хаджийски триумфира и в двете надпревари. В първата той остави зад себе си Юлиян Димитров, който е от водещите пилот в Националните картинг серии, и Стиан Симеонов.

Подиумът в Mini

Във втория манш зад Хаджийски се нареди Снежана Илиева, която кара за първи път на това трасе. Тя направи силен старт и от 4-а позиция излезе на 2-а. До финала тя с много добро каране задържа Симеонов, който беше малко по-бърз. Димитров се завъртя в началото след контакт с Илиева и изостана. В крайна сметка Юли финишира 5-и. Така той остана извън подиума в общото класиране, където 2-и и 3-и са Снежи и Стиан.

В Мини също имаше пилоти в отделна група Б. Там първото състезание спечели Силвия Станчева, а тройката допълниха Мартина Димова и Виктор Дишлянов. Във второто победата взе Димова, следвана от Йосиф Тошков и Дишлянов.