Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн избрал №2 за F1 заради хубави спомени от Формула 4

Вандоорн избрал №2 за F1 заради хубави спомени от Формула 4

69
0

Щофел Вандоорн избрал номер 2, с който да се състезава във Формула 1, заради хубавите спомени, които има с него от Формула 4.

24-годишният белгиец вече има една Гран при зад гърба си – той замести Фернандо Алонсо за надпреварата в Бахрейн през изминалия сезон вследствие тежката катастрофа на испанеца в Австралия. Като титуляр обаче ще дебютира през 2017 г.

Пилотите в Гран при си върнаха правото да избират един номер, с който да се състезават по време на кариерата си в F1, през 2014 г. Вандоорн караше с временен №47, докато правеше тестове за Макларън. Сега обаче реши, че иска №2.

„Избрах го, защото бе първият ми номер, когато започнах да участвам в шампионат с едноместни състезателни автомобили”, обясни Щофел пред официалния сайт на екипа си. „Това беше в еврокупата на Формула 4 1.6 през 2010 г. Тогава не си избрах номера – дадоха ми го, но беше добра година за мен. Спечелих много победи и подиуми, така че имам положителни спомени от тогава.”

Вандоорн очаква с нетърпение новата година и дебюта си в спорта като титуляр на един от най-големите отбори в Гран при.

„Сезонът като цяло ще е нещо невероятно, разбира се”, сподели той. „Но по отношение на състезанията, на Спа-Франкоршамп ще е най-важното. Там е домашната ми Гран при, а пистата ми е любимото трасе. Освен това за първи път ще се състезавам на F1 като пилот от Формула 1 и знам, че ще има много фенове, семейството ми. Наистина нямам търпение да дойде.”