Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен използва лятната пауза за да изкара шофьорска книжка

Верстапен използва лятната пауза за да изкара шофьорска книжка

66
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен ще използва лятната пауза, за да изкара шофьорските си курсове. Той ще смени своя болид с учебна кола и ще кандидатства за свидетелство за правоуправление в родината си Белгия. Навършващият на 30 септември пълнолетие младеж (повече подробности за личния му живот и историята на неговия баща можете да научите в ексклузивно интервю в последния 185 брой на списание ClubS1) е изкарал теоретичния изпит и сега кара с инструктор по обществените улици.

„Взимам уроци“, призна Верстапен пред Sky Sports F1. По време на сезона обаче не му остава време и той ще трябва да издържи и практическия изпит преди да получи свидетелство за правоуправление това лято. „Имам да взимам още шест или седем часа. Надявам се да няма нужда от повече.“

Въпреки че има сериозен опит в моторните спортове той има известно притеснение преди изпита.

„Не съм напълно сигурен в себе си. Може да съм прекалено бърз по улиците. Затова ще изчакам с празнуването.“

Случаят с Верстапен е изключително интересен, защото той е първият толкова млад пилот в Гран при. За да предотврати подобни аномалии от ФИА гласуваха, че за да получи един пилот суперлиценз за Формула 1 той първо трябва да разполага с шофьорска книжка. Това правило обаче ще важи едва от 2016 г.