Начало Избрани В Алфа Ромео очакват пистата в Баку да пасва на техния автомобил

В Алфа Ромео очакват пистата в Баку да пасва на техния автомобил

488
0
Aлфа Ромео С42-Ферари
снимка, Алфа Ромео

В Алфа Ромео очакват пистата в Баку да пасва на техния автомобил. Отборът от Хинвил продължава борбата си за четвъртото място в класирането при конструкторите.

До момента Валтери Ботас и Гуаню Жу спечелиха общо 41 точки и са с 18 по-малко от дуото на Макларън Даниел Рикиардо и Ландо Норис.

Отборът обаче има конкуренция и от отбори, които са по-надолу в подреждането. В момента Алпин се намира само на една точка зад Алфа Ромео. Французите са натрупали солидна разлика между себе си и изоставащите отбори.

Това е голяма крачка напред за тимът от италианската марка, която от завръщането си в спорта през 2019 г. не е завършвала по-високо от осмо място при конструкторите.

Представянето на отбора от Хинвил уличните писти през този сезон е доста разнопосочно. Но Васьор вярва, че дългите прави на Баку са шанс за спечелване на големи точки.

Очаквам нашият автомобил да е подходящ за тази писта. От друга страна нашият болид C42 се представяше добре на всякакви писти“, каза шефът на Алфа Ромео.

Целите остават сходни с тези от предишните кръгове. Искаме да постигнем възможно най-голям напредък с двата автомобила в квалификациите и да се борим за класиране в топ 10 в неделния ден.“

Отиваме в Баку с цел да продължим напредъка на Алфа Ромео през този сезон. Досега се справихме наистина добре. Можем да сме доволни от постигнатите резултати, но знаем, че ще трябва да продължим да работим усилено във всеки кръг, за да извлечем максимума от всеки уикенд.“

В Монако видяхме колко малки са разликите между отделните тимове. Само за един миг можеш да се сринеш от шесто на шестнадесето място. Ето защо трябва да сме наистина нащрек и да извлечем максимума от всяка една сесия.“

Ботас се надява на чист петък, за да разкрие потенциала на болида С42

Последният подиума на Алфа Ромео в F1 от 1984 г. Тогава Рикардо Патрезе завършва трети в Гран при на Италия.

Валтери Ботас определено е човекът, който е в най-добра позиция да се бори с Ред Бул, Ферари и Мерцедес. Финландецът спечели 40 от общо 41 точки за тима от Хинвил и се чувства много щастлив зад волана на автомобила на Алфа Ромео.

Баку е място, от което имам както добри, така и лоши спомени. Определено се надявам този уикенд да прибавя още от приятните спомени, заяви финландският пилот.

Изключително важно е да проведем чист уикенд. Досега имахме добри резултати въпреки някои проблеми в петъ. Ако успеем да ги отстраним, ще можем да видим пълния потенциал на нашия пакет.“

Знаем, че можем да се борим в челото и успяваме да го направим. Това трябва да се целта ни и в Азербайджан. Пистата в Баку може да доведе до хаотични състезания. Ще трябва да сме готови да се възползваме максимално от всяка възможност. В неделя може да е много забавно.“

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу също се стреми към чист уикенд. Китаецът отново се надява на попадне в зоната на точките. До момента най-доброто му класиране е 10-то място в Бахрейн.

„Наистина очаквам с нетърпение този уикенд. Баку е приятна писта, която предлага много възможности. Стремя се към чист и добър уикенд, в който наистина да покажем на какво сме способни като отбор. Потенциалът ни е очевиден. Виждам, че напредвам все повече и повече с всеки уикенд. Сега е въпрос на време да съберем всичко заедно и да постигнем резултата, който заслужаваме. Ако имаме чист петък и добра квалификация, ще бъдем в състояние да постигнем силен резултат в състезанието.“