Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Астън Мартин доволни от поведението на AMR23, в Макларън вече и...

В Астън Мартин доволни от поведението на AMR23, в Макларън вече и двете коли са с последните новости

1214
0
Астън Мартин F1, Формула 1, F1, Гран при на Великобритания, Силвърстоун, Ланс Строл
снимка: Астън Мартин

Пилотите на Астън Мартин Ланс Строл и Фернандо Алонсо останаха доволни от поведението на болидите си AMR23 в петъчните свободни тренировки на пистата Силвърстоун. Те се класираха шести и десети и споделиха, че е било удоволствие отново да са на английското трасе.

„Страхотно беше отново да карам на Силвърстоун – няма друго такова място. След първата тренировка направихме някои промени и AMR23 вървеше по-силно във втората сесия. Все още има какво да свършим, но темпото изглежда добро и затова се чувствам положително настроен“, заяви Строл.

„Да видим какво ще донесе съботата ден, когато температурата вероятно ще падне, а може и да завали. Квалификацията може да се окаже интересна“, отбеляза още канадският пилот на Астън Мартин

Алонсо също каза, че се радва пак да е на Силвърстоун, буквално в съседство с базата на Астън Мартин.

„Тази писта със сигурност е източник на огромен адреналин за всеки в болид от Формула 1. Беше много ветровито, което направи управлението доста сложно, но поведението на колата бе добро. Тествахме някои неща и в двете сесии, имаме какво да анализираме. Времето изглежда ще се промени в събота, така че да видим какво ни чака“, обясни двукратният световен шапион.

В Макларън пък вече и двете коли са с последните новости за MCL60, след като в Австрия само Ландо Норис бе с тях

Оскар Пиастри успя да се класира пред съекипника си в първите подготвителни тренировки. Австралиецът записа девето време, а Норис бе 14-ти.

„Бих казал, че програмата ни бе доста продуктивна. Все още трябва да поработим върху колата, за да влезе във възможно най-добър работен прозорец“, коментира Пиастри. „Като цяло обаче представянето бе доста солидно. Да видим какво ще постигнем в квалификация. Времето ще изиграе сериозна роля. Но като цяло бе чудесна подготовка с колата с новите компоненти.“

Норис каза, че е имал доста проблеми с баланса на своя автомобил и съответно не е имал достатъчно увереност да атакува в кривите.

„Не беше най-добрият старт. Като че ли не сме на същото ниво като в Австрия, но знаем, че можем да извлечем повече от колата“, добави британският пилот.