Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Бахрейн очакват добра посещаемост на старта от F1

В Бахрейн очакват добра посещаемост на старта от F1

81
0
Гран при на Бахрейн

С наближаването на Гран при на Бахрейн вниманието на Формула 1 малко по малко отново се насочва към близкоизточното кралство, където политическите брожения продължават вече повече от две години. Наскоро имаше протести, насочени конкретно към старта от F1 в страната. Организаторите обаче са убедени, че посещаемостта на надпреварата (която трябва да се състои на 21 април) ще е добра.

Броженията в Бахрейн срещу властите и управляващата страната кралска фамилия датират още от 2011 г., когато планираният F1 старт не се състоя. Миналия сезон надпреварата отново бе в календара, но този път се проведе. Уикендът премина без сериозни инциденти, въпреки че протестите не спряха.

Тази седмица пък въоръжени полицаи използваха сълзотворен газ, за да разпръснат антиправителствени демонстрации. По време на митингите състезанието от Формула 1 бе сочено за символ на разделението в страната. Към зрителите, желаещи да наблюдават състезанието директно от пистата, намираща се до столицата Манама, неколкократно бяха отправяни предупреждения да внимават с пътуването и престоя си в Бахрейн. Организаторите обаче са категорични, че продажбите на билети вървят добре.

– Тазгодишните събития на трасето ще са толкова впечатляващи, колкото и тези от уикенда на Гран при на Бахрейн през 2012 г. – се казва в официално изявление от пистата. – Съществуват предпоставки за фантастичен спортен спектакъл.

Местни медии съобщиха, че в района намаляват цените за нощувки в опит да привлекат още фенове. Според Гълф Дейли Нюз четиризвездни хотели са свалили наполовина парите за престой.

– Доста хотели все още не са получили резервации, но се надяват това да се случи веднага след Гран при на Китай другия уикенд. Очаква се тазгодишната ситуация да е значително по-организирана в сравнение с миналия сезон, когато имаше много запазени в последния момент места – обясни председателят на комитета на четиризвездните хотели Хамид ал Халвачи.

Според проучванията на тази организация повечето зрители са местни. Ал Халвачи призна, че протестите създават сериозен проблем за туристическата индустрия.

– През 2012 г. записахме добри постъпление по време на F1 уикенда и се надяваме тази година да са още по-високи – допълни той.