Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Браун очакват добро състезание

В Браун очакват добро състезание

55
0

От втора и трета редица ще стартират в Гран при на Европа пилотите на Браун Гран при Рубенс Барикело и Дженсън Бътън, които постигнаха в днешната квалификация във Валенсия съответно трети и пети резултат. В тима очакваха по-добри места, след като в горещото време във Валенсия нямат проблемите с работната температура на гумите си от последните няколко старта. Барикело направо съжали, че не е спечелил полпозишън:

– Започнахме уикенда добре, с прекрасна програма в петък, за да извлечем максималното от настройките, предоставени ни от момчетата във фабриката. Те са свършили великолепна работа и колата е в страхотна форма, като гумите работят доста добре в тукашното топло време. Аз имах малко по-различна стратегия от Дженсън в третия квалификационен сегмент, когато направих две последователни бързи обиколки с едни и същи гуми. Вторият тур се оказа малко в повече за гумите – те започнаха да прегряват и изпуснах болида в осми завой. Въпреки това съм много доволен от третото място – заяви бразилецът.

Бътън от своя страна също отново отбеляза връщането на тима към темпо, подобно на това от началото на сезона, когато печелеше победи една след друга. Той призна за грешка в 4-и завой в последната си бърза обиколка, допълвайки, че автомобилът има потенциал за повече от пета позиция.

Силна позиция нарече резултатите шефът на тима Рос Браун и продължи:

– Общо погледнато сме доволни от представянето на колите този уикенд, така че може да очакваме хубава надпревара. Денят бе добър и за доставчика на двигатели – три коли с двигатели Мерцедес-Бенц са на първите три места в квалификацията – каза още англичанинът.