Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Браун щастливи от доброто си темпо

В Браун щастливи от доброто си темпо

58
0

Подобни програми изпълняваха днес на пистата във Валенсия пилотите на Браун Гран при Дженсън Бътън и Рубенс Барикело. Двамата изпробваха редица опции в реглажите, работейки и с двата типа гуми – софт и супер софт – предоставени от Бриджстоун на отборите за уикенда на Гран при на Европа. Екипът на Рос Браун очакваше по-добро представяне в Испания от последните няколко старта и оптимизмът им се оправда поне през първия ден. След общо 52 обиколки на Бътън и още 53 на съотборника му те се подредиха съответно втори и трети в класирането, изпреварени единствено от летящия домакин Фернандо Алонсо (Рено).

– Окуражаващо е да видим, че колата отново е с добро темпо. В програмата си се съсредоточихме върху проверки на настройките и преки сравнения, чиято цел бе сверка с резултатите от фабриката. Все още имаме работа по реглажите, тъй като не съм напълно доволен от баланса. Но като цяло темпото изглежда сравнително добро – обясни Дженсън, който все още оглавява временното генерално класиране при пилотите.

Бразилският му колега се съгласи, че е чудесно колата отново да е сред най-бързите. Той също бе доволен от събраното количество информация и развитието на болида.

Температурата на пистата тук е много висока, достигна 50 градуса днес следобед, така че се справихме с работните температури на гумите без проблемите, оказали влияние върху темпото ни през последните няколко състезания – заяви и шефът на тима Рос Браун. – Според първоначално подадената обратна информация Дженсън и Рубенс постигнаха съгласие относно посоката, която би трябвало да следваме оттук нататък. Доволни сме, че събрахме толкова данни – те ще са полезни не само сега, но и за следващия уикенд на Спа – допълни той.