Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Бриджстоун не правят изводи от първите тренировки

В Бриджстоун не правят изводи от първите тренировки

43
0

С мекия тип гуми софт на Бриджстоун постигна най-доброто си време Люис Хамилтън (Макларън) на пистата Албърт парк, на която тази неделя ще се проведе втори кръг от световния шампионат на Формула за 2010 г. Англичанинът даде постижението си преди на трасето да завали сериозно и изпревари съотборника си Дженсън Бътън, чието време бе дадено с типа хард – с каквито гуми бе пръв в сутрешното подреждане Роберт Кубица (Рено). Интермедиите на Бриджстоун пък влязоха в употреба, когато пистата бе мокра в следобедната сесия.

– Денят започна очаквано – трасето бе мръсно и условията ще подобряват непрекъснато с течение на уикенда – обясни директорът на отдела за развитие на продукти за автомобилния спорт Хирохиде Хамашима. – Трудно е обаче да се прецени потенциалът на болидите заради използваните различни количества гориво. Интермедиите ни пък се представиха добре и сме уверени, че ще са на ниво, ако вали и през други дни.

За екипите бе доста трудно да направят обичайните сравнения на двата типа гуми заради следобедния дъжд. В самия край на втората тренировка повечето отбори успяха да направят излизания със софт, но не и да съберат достатъчно данни.

– Нивата на износване и късане (грейнинг) бяха очакваните от нас. Но не разполагаме с нужното количество информация, за да си вадим заключения, така че утрешната тренировка ще е много важна – допълни той.