Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В отделни надпревари бяхме близо до победа, заяви Фетел

В отделни надпревари бяхме близо до победа, заяви Фетел

35
0

Себастиан Фетел не се интересува как хората отстрани възприемат представянето му през настоящия сезон 2014 г. Четирикратният световен шампион заяви, че знае какви проблеми не са позволили да стигне до победа, но няколко пъти е бил близо до успеха.

Немският пилот смята, че ситуацията можеше да е много по-различна, ако бе имал малко повече късмет.

– Някои случаи са ясни и лесни за обяснение. Най-важното е, че знам какво се случва зад кулисите, какви са проблеми, с които трябваше да се справим. Що се отнася до представянето, то мисля, че бяхме много близо в Канада. Вероятно щеше да е съвсем друга история, ако бях спрял в бокса обиколка по-късно. Като чиста скорост изглеждахме много силни и в Сингапур. Както и в Унгария, но ако излизането на колата за сигурност не ми помогна особено. Имаше някои надпревари, в които бяхме близо. В повечето стартове – и това не е тайна – победата бе недостижима, тъй като Мерцедес са толкова по-напред. В други имах повече проблеми в сравнение с Даниел [Рикиардо]. В Белгия например. Този сезон ситуацията се променя постоянно – коментира Фетел.

Той каза също така, че не брои дните до края на сезона, когато ще си тръгне от Ред Бул. Фетел спечели и четирите си титли с тима от Милтън Кийнс.

– Всъщност не виждам ситуацията по този начин – заяви той в отговор на въпрос дали чувства облекчение, че състезателната година най-после приключва. – Имаше много проблеми, с които трябваше да се борим. Започнахме с трудности през зимата и се наложи да наваксваме. Но това също е част от Формула 1. Очевидно е колко голям късмет имах да съм в определена позиция през последните няколко години. Имах и технически грижи, като всички други, но понякога нещата се подреждат, друг път – не. Тази година изглежда не се получава. Но просто на моменти е така.