Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верн стана развоен пилот на Ферари

Верн стана развоен пилот на Ферари

42
0
Жан-Ерик Верн

Жан-Ерик Верн се присъединява към Ферари като тест и развоен пилот, а Педро де ла Роса си тръгва от Маранело в край на годината. Френският пилот загуби титулярното си място в Торо Росо, където предпочетоха дебютантите Макс Верстапен и Карлос Сайнц. Като част от екипа на Скудерията той все пак ще остане близо до Формула 1, а основната част от работата му ще е в симулатора.

Така пилотският състав на Ферари за 2015 г. се оформи окончателно. Титуляри са Кими Райконен и Себастиан Фетел, трети и тест състезател е Естебан Гутиерес, развоен пилот – Верн, а Марк Жене и Давиде Ригон са тест пилоти.

– От името на целия отбор приветствам Жан-Ерик и съм сигурен, че той ще има важен принос за развойната ни работа в симулатора – заяви шефът на отбора Маурицио Аривабене. – Той ще работи по важни аспекти – подобрение в различни области, подсилване на една вече силна група от талантливи професионалисти.

Самият Верн заяви, че за него е чест да стане част от семейството на Ферари и продължи:

– Целта е една и тя е да помогнем на Скудерията да се върне на най-високото стъпало на подиума. След две години работа в симулатор за топ F1 тим и три години с Торо Росо, опитът ми ще е полезен в екипа, който се старае да се върне на челни позиции. Нямам търпение да изпълня мечтата си да съм част от Ферари и тифозите да следват всяка стъпка от пътя ни.