Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Видео: Фетел и тийм мениджърът на Ферари за особеностите на Гран при...

Видео: Фетел и тийм мениджърът на Ферари за особеностите на Гран при на Испания

42
0

Пистата в Барселона е добре позната на всички отбори във Формула 1, но това не прави надпреварата за Гран при на Испания по-лека, твърди тийм мениджърът на Ферари Диего Йоверно.

Екипите вече пристигнаха на Каталуния, където този уикенд ще се проведе пети кръг от световния шампионат на F1 за 2016 г.

„Гран при на Испания е първата надпревара, за която можем да закараме оборудването с камиони, а не със самолети. Това ни дава няколко възможности. Първата е да подготвим колите във фабриката, като имаме и малко повече време, за да проведем някои предварителни проверки. На трасето пък можем да използваме собствените си съоръжения”, посочва още Йоверно.

Според него надпреварата ще е особено натоварваща за гумите и ще има различни избори на стратегия.

Пилотът на Скудерията Себастиан Фетел заяви, че представянето на Барселона ще даде ясна представа на отборите кой къде се намира в настоящия етап от първенството.

„След толкова тестове през годините това трасе обикновено дава наистина добра идея какво е разпределението на силите. Затова е толкова важно всяка подробност да е изпипана. Пистата по принцип натоварва сериозно гумите, така че и стратегията е от голямо значение. Гумите обикновено не издържат кой знае колко дълго”, допълни Фетел.