Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 PUMA правят нови ултралеки маратонки за Фетел

PUMA правят нови ултралеки маратонки за Фетел

80
0

Фетел е готов да даде всичко от себе си, за да подобри представянето си и да помогне на екипа на Ферари. Според Билд, PUMA развива нова специална ултра лека обувка за германеца, която трябвало да тежи само 100 г. вместо досегашните 180 г., каквито ползват голяма част от пилотите в падока. Така можело да бъдат спестени 160 г., които от една страна можели да се ползват от инженерите за подобряване на баланса на колата (едва ли 180 г. са решаващи за това – б.р.) или пък за нещо друго, например за по-тежък състезателен костюм. Фетел признал за същото издание, че обичал да носи оверал по-голям с два номера от перфектно пасващия му.

„Така на определени места имаш повече място, което е ценно удобство“, признава Фетел. „Винаги ми е харесвало да нося по-големи състезателни костюми, но никога не съм мислил конкретно за това.“

Райконен също обича да носи по-големи оверали, а през 90-те години в падока обичайна гледка бе Вилньов да се разхожда като гашник, защото носеше такива не с един или два номера по-големи, а с много повече.

Досега Фетел носеше състезателни обувки GEOX, но след преминаването си във Ферари ще работи със своите сънародници Херцогенаурах.