Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда има хора, които не харесват поведението на Алонсо, призна Хасегава

В Хонда има хора, които не харесват поведението на Алонсо, призна Хасегава

64
0

Спортният шеф на Хонда за Формула 1 Юсуке Хасегава призна, че в компанията има хора, които не са доволни от поведението на пилота на Макларън Фернандо Алонсо и критиките му към задвижващата система. Самият Хасегава обясни, че разбира защо испанецът е разочарован и не му се сърди за това.

И през тази година агрегатът на японците не бе на нужното ниво по отношение на мощността и надеждността. Затова в крайна сметка партньорството между Хонда и Макларън бе прекратено и от следващия сезон екипът от Уокинг ще ползва моторите на Рено, а в Сакура ще доставят двигатели на Торо Росо.

„Алонсо винаги ме е поставял под напрежение, заяви Хасегава. – Ако колата не върви добре, не се притеснява да дойде да ми каже, че не е доволен. Той е добър човек и може би не му е било удобно, че трябва да ми казва тези неща, но е трябвало да го прави. В крайна сметка е искал всичко да е наред.”

Той ни критикуваше, защото не беше доволен и имаше пълното право да го прави. Но има хора в Хонда, които не са щастливи от поведението му. За мен няма проблем. От професионална гледна точка имаше много трудности, защото той никога не беше особено радостен, а създаването на добри работни отношения е сложно нещо при тези условия.”