Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас отношението към мен е страхотно дори когато греша, признава Грожан

В Хаас отношението към мен е страхотно дори когато греша, признава Грожан

62
0

Ромен Грожан призна, че отношението към него от страна на екипа на Хаас е страхотно дори когато той допуска грешки и нещата не се получават както трябва. По думите на французина доверието, което имат американския тим към него, му напомня за това на шефа на DAMS Жан-Пол Дрио в сериите GP2, където той спечели титлата през 2011 г.

„Сега просто съм в тим, за който карам и се опитвам да го тласкам напред, каза Грожан. – Понякога не използвам правилните думи, но не е нещо лично. Всичко е в перспектива и с желание да вървим в правилната посока. Не се чудя дали отборът ще ме задържи, дали има вяра в мен или накъде отиваме. По-рано в кариерата ми, когато се състезавах с DAMS в GP2, изпитвах същото.

Усещах, че правя нещо голямо за отбора и наградата беше уважението на екипа. И сега е така. Катастрофирах в Бразилия и се чувствах ужасно, но всички ме прегърнаха и ми казаха: „Няма значение, има още състезания пред нас, всичко е наред“. А можеха да се обърнат с: „Какво беше това“, но не го направиха“, сподели Грожан.

Грожан заяви, че се надява да се състезава още 7 или 8 години в F1, и че вярва, че проектът нa Хаас е дългосрочен:. „Когато се присъединих към отбора, знаех, че няма да е за една година. Трябваше да е многогодишен ангажимент, защото става дума за нов отбор. Но Хаас и аз знаем, че искам да съм световен шампион. Вече съм на 30 г. и нямам още 10 пред себе си. Също така знам, че Джийн Хаас не е дошъл тук само за присъствието, а и да печели.”