Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас се фокусират върху колата за 2017 г.

В Хаас се фокусират върху колата за 2017 г.

58
0

Екипът на Хаас вече фокусира вниманието си върху развитието на колата за 2017 г. Това обяви спортният директор на тима Гюнтер Щайнер. Според него ще има повече възвръщаемост на усилията и работата по болида за следващия сезон, в който колите ще са доста различни заради промените в правилата, отколкото от развитие и подобряване на колата за 2016 г. Американският тим направи страхотен дебют с 6-о и 5-о място в първите две състезания на Ромен Грожан, но след това постепенно колите на Хаас започнаха да изостават спрямо конкуренцията.

„Основният ни фокус сега е върху 2017 г., заяви Щайнер. – Той вече не е върху тазгодишната кола. Този сезон така или иначе вече  е по-успешен от очакваното, така че нека да се съсредоточим върху 2017 г. Защото на тазгодишния болид му остават реално само 12 състезания. А колата за 2017 г. може би ще има 5 сезона пред себе си като развитие и ако изградиш добра платформа за началото, това ще е по-добре.”

Според Щайнер доминацията на Мерцедес в последните години показва как една добра основа и силно начало при сериозни промени в правилата може да се окажат голямо предимство. „Почти е невъзможно да ги настигнеш, каза още италианецът. – Те дойдоха с ракета при новите правила и никой не може да ги достигне. Всеки е по-близо до тях, но да направи голям скок е почти невъзможно, защото времето ти във въздушния тунел е ограничено и някой не може да свърши по-добра работа.” 

Интервю с Щайнер ClubS1 публикува в брой 194 на списанието