Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас ще мислят за пилотите си за 2020 г. след лятната...

В Хаас ще мислят за пилотите си за 2020 г. след лятната пауза

891
0
Ромен Грожан
Ромен Грожан, снимка: Венелин Николов

В екипа на Хаас ще мислят за това кои ще бъдат пилотите на тима за 2020 г. след лятната пауза. Това заяви шефът на тима Гюнтер Щайнер.

През тази година титуляри в американския тим са Ромен Грожан и Кевин Магнусен, което се случва за 3-и пореден сезон.

Двамата се представят силно в квалификациите, но не и в повече състезания заради трудностите със загряването на гумите. Те идват от качеството на шасито. Подобни проблеми имат и в екипа на Ферари.

„Казах на Джийн Хаас, че не искам да говорим за пилотите ни преди лятната пауза, каза Щайнер. – Така направихме и миналата година. Искам това, което и той – да се справим с проблемите ни и да не пропускаме възможностите си.“

Според Гюнтер в тима нямат проблем с пилотите, които правят каквото могат, а с работата с гумите.

„Справянето с трудностите ни е по-важно от това да започнем да мислим за пилотите ни за догодина, каза още Щайнер. – Не мога да обвинявам състезателите за случилото се до момента през сезона.“

Според Щайнер положението в Хаас с гумите през сезона до момента вече няма как да стане по-лошо. И от тук нататък ситуацията трябва само да се подобрява. По думите му тазгодишните продукти на Пирели са изключително непостоянни и това създава проблеми на много отбори.