Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда подобряват двигателя за Унгария

В Хонда подобряват двигателя за Унгария

72
0

Доставчикът на двигатели във Ф1 Хонда ще използва 3 от токените (възлите) си за подобряване на задвижващата система за Гран при на Унгария, съобщава немското издание “Auto Motor Und Sport”. Според информацията те ще бъдат използвани за ъпгрейд на двигателя с вътрешно горене.

Японската компания има на разположение 7 токена до края на сезона, като за последно 2 бяха използвани преди Гран при на Канада през юни. Реално подобрение по колите на Макларън като цяло обаче не се видя, а оттогава екипът имаше много проблеми с издръжливостта на колата.

Доскоро от Хонда се колебаеха дали да използват още няколко от разрешените си токени за подобряване на агрегата преди Гран при на Унгария. Причината беше, че Хунгароринг не е писта, която изисква висока скорост на правите. И второ използването на тези токени щеше да означава автоматично употребата на нов мотор, който щеше да е 6-и за сезона и щеше да доведе до ново наказание на Алонсо и Бътън в стартовата решетка.

След като обаче ФИА разреши на доставчиците на двигатели дебютанти да използват допълнителен 5-и мотор на сезона, а колите на Макларън-Хонда вече бяха наказани за използването на 5-и такъв, то за 6-ия няма да получат санкция като вид компенсация.