Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда постигнали огромно увеличение на мощността

В Хонда постигнали огромно увеличение на мощността

73
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Доставчикът на двигатели за екипа на Макларън – Хонда, е постигнал огромен напредък в развитието на двигателя, който ще предостави на тима от Уокинг за новия сезон, съобщава испанското издание „Ас“, позовавайки се на свои източници. Според информацията напредъкът бил най-вече по отношение на хибридната система ERS (163 конски сили), като общото увеличение на мощността било около 223 коня.

Ако цифрите са верни, това означава, че новият двигател ще е толкова добър, колкото беше този на Ферари от края на 2015 г. Естествено очаква се Скудерията, както и лидерите към момента Мерцедес също да увеличат значително мощността на моторите си, но въпреки това подобен скок на Хонда би бил изключителен. За да бъде постигнато това, във фабриката на Хонда в Сакура са имали 24-часови смени в края на миналата година, като не са почивали по Коледа.

Миналата кампания донесе много главоболия за японците именно по отношение на системата за възстановяване на енергия. Тогава те не можаха да я използват пълноценно на правите. Така Макларън разполагаше с доста слаб двигател откъм мощност спрямо лидерите с изоставане от над 200 к.с.