Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хонда притеснени за надеждността на мотора в Австралия

В Хонда притеснени за надеждността на мотора в Австралия

30
0

В Хонда са притеснени относно надеждността на задвижващата си система за Гран при на Австралия. Това заяви шефът на японската компания за F1 Юсуке Хасегава. Агрегатите на Хонда имаха много технически проблеми по време на предсезонните тестове в Барселона, което попречи на Макларън да проведе нормална подготовка. По думите на Хасегава в Хонда нямат увереност, че проблемите са напълно отстранени.

„В последните 2 дни от втората седмица тестове, неприятностите ни бяха причинени от вибрациите в колата, каза Хасегава. – Не беше само проблем с двигателя, въпреки че вибрациите идваха основно от мотора. Проблемът причини пукнатини в една от карбоновите тръби в страничната част на шасито.

Сигурни сме, че част от вибрациите бяха причинени от това, че колата минава високо през бордюрите. А да имаме такъв проблем с болида е притеснително. Освен това не знаем дали този проблем няма да се появи отново, дори когато ги няма вибрациите от двигателя.”

Хасегава заяви още, че работата по картите на мотора, която трябва да намали вибрациите, е показала добри резултати на дино тестовете. Но реалната картина ще се види на пистата. „Мисля, че управляемостта на мотора се подобри, каза още японецът. – Правихме изпитания на стенд, но не можем да сме наясно с точната ситуация, преди да излезем на трасето.”

Хасегава коментира още, че ако засега не е ясно дали проблемите с вибрациите са решени, то другите проблеми, възникнали по време на тестовете с масления резервоар и задвижващата система според него са разрешени.