Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Испания Рейсинг се надяват да направят следващата крачка напред в Турция

В Испания Рейсинг се надяват да направят следващата крачка напред в Турция

47
0
Нараин Картикеян

Четвъртата надпревара от световния шампионат на Формула 1 води отборите в Турция. Истанбул парк е една от малкото писти, на които се кара в посока обратна на часовниковата стрелка, а конфигурацията й почти единодушно се обявява от пилотите в Гран при за една от най-добрите в календара. В Испания Рейсинг се надяват точно през този уикенд да отбележат още една стъпка напред в развитието си, след като вече напреднаха забележително в първите три старта от сезона.

Истанбул парк би трябвало да пасне на автомобилите ни, а и имаме както аеродинамични, така и механични нови компоненти за състезанието там – сподели шефът на екипа Колин Колес.

В ексклузивното си интервю за новия брой на списание ClubS1 той коментира допълнително темповете на работа в отбора си, как се справя с най-малкия бюджет в F1 и т.н. Заедно с хората си е доволен от свършеното до момента, а очакванията за Турция са още да се намали разликата спрямо Върджин.

Нямам кой знае колко добри спомени от тази писта, тъй като единствената ми визита там е от 2005 г. с Джордан и бе белязана от технически проблеми – призна от своя страна Нараин Картикеян. – На Истанбул парк се изисква средно до високо ниво на аеропритискане, така че се надявам с аеродинамичните новости да постигнем добър баланс. Постигането на прилично време в обиколка не е лесно, изисква се огромна прецизност. Аз лично се надявам да продължа от там, до където стигнах в Шанхай.

Съотборникът му Витантонио Лиуци си спомни от своя страна старта през 2006 г., когато от 16-и отиде шести в колоната,но повреда в диференциала сложи край на надпреварата за него.

Очаквам вълнуващо състезание и много изпреварвания. Осми завой е прочут, защото е уникален, а когато си в автомобил с ниско аеросцепление, много лесно може да изтървеш задната част и да излетиш от състезателната линия. Планът ни за Турция е първо новите части да проработят според очакванията ни, да скъсим разстоянието спрямо съперниците и да финишираме пред директните си конкуренти. И ако всичко премине както сме го измислили, Испания Рейсинг ще изненада доста хора – допълни италианецът.