Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Лотус доволни от представянето си с новите компоненти

В Лотус доволни от представянето си с новите компоненти

55
0

Доволни от представянето си с подобренията по Т127 останаха в тима на Лотус, след като пилотите Хейки Ковалайнен и Ярно Трули успяха да направят 85 обиколки.

– Доволен съм от прогреса с болида още след първия си ден обратно зад волана по време на първия ни уикенд в Европа – коментира италианецът. – Ясно е, че е твърде рано да се правят изводи, но веднага след излизането на пистата усетих, че сме направили голяма крачка напред. Разрешихме голяма част от проблемите си и определено вървим в правилната посока.

Според него на тима му трябва само малко късмет и при липса на технически проблеми отборът има шанс за наистина добро представяне. Финландският му колега също заяви, че е окуражен от постигнатото благодарение на новите елементи.

– Всичко работи точно така, както се надявахме. Колата се кара по-лесно, стабилността при висока скорост в частност е по-добра, а това е резултатът от подобряване на аеродинамиката. Има някои неща, които трябва да прегледаме, но като цяло поведението и с двата типа гуми бе добро – допълни Ковалайнен.

Фино напасване на новите компоненти бе основната работа на отбора в петъчните тренировки, а техническият директор Майк Гаскойн – смело предсказал 1,5 секунди по-силни постижения за тур още преди сесиите – очаква допълнително подобрение на скоростта.

– Като се има предвид това, е страхотно, че получихме такава страхотна обратна информация от състезателите. Сега ще надграждаме скоростта си и ще видим къде ще сме утре в квалификацията – каза още Гаскойн.